Patizonové placičky

Když se řekne patizon, tak si představím smažené kousky ve tvaru podkovy. Ale když jsem nedávno dostala 2 krásné kousky, chtěla jsem zkusit něco jiného. Výsledkem jsou placičky, které jsou krásně jemné, vláčné a díky velkému obsahu bylinek a řas i plné zdraví prospěšných látek :-)

Suroviny:

1 velký patizon
1 velká červená cibule
1/2 hrnku sekané pažitky
1/2 hrnku sekané petrželky
2 lžíce Nori vloček
2 vejce
jáhlové vločky
sůl, pepř

Postup:

Patizon si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme a pokrájíme na drobno. Všechny suroviny si dobře promícháme a dle potřeby přisypeme jáhlové vločky. Ze směsi nechceme tuhý balvan, takže s vločkami jen tak, aby vzniklo těsto podobné těstu na bramboráky. Vkládáme po lžících na rozpálenou pánev a pečeme z obou stran.

My měli z jednoho většího patizonu 10 placiček a zmizely jak pára nad hrncem. Dobrota to byla :-)

Patizonové placičky

Patizonové placičky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *