Pohankové lívanečky s tvarohovým krémem

Znáte ten pocit, když máte na něco opravdu chuť, ale nevíte vlastně na co? :-) Mě to jednou za čas chytne a většinou to skončí nějakou nově objevenou dobrotou. Nepoužíváme doma moc často cukr a chtěla jsem něco „sladkého“. Co s tím? Inspirovala jsem se na netu receptem na pohankové lívanečky, kde v těstě není cukr vůbec žádný a s tvarohovým krémem a čerstvým rybízem právě utrženým jsme si moc pochutnali.

Suroviny:

Lívanečky:
250 ml pohankové mouky (ano, opravdu měříme na ml)
250 ml vody
1 vejce
1 lžička skořice
šťáva z půlky citronu

Tvarohový krém:
1 plnotučný tvaroh v kelímku
1 zakysaná smetana
trošičku vanilkového třtinového cukru dle chuti

Postup:

Postup je velmi jednoduchý. Všechny ingredience na lívanečky smícháme dohromady a po lžících dáváme na rozpálenou a vymazanou pánev. Těsto nenecháváme odpočinout, takže je to opravdu rychlovka. A nebojte se, těsto je dost husté v téhle koncentraci a díky tomu na pánvi krásně drží a nerozlije se tolik. Než se upečou lívanečky, tak si připravíme krém z tvarohu a zakysané smetany. Podáváme teplé, ale i za studena jsou moc dobré :-)

Pohankové lívanečky s tvarohovým krémem

Pohankové lívanečky s tvarohovým krémem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *