Bramboráky

Jsou jídla, na která musím mít opravdu chuť. Ale když to na mě přijde, tak si klidně týden počkám na vhodnou dobu a pak si je vychutnám. A to je případ i těchto bramboráčků, na kterých jsem si dneska pochutnala :-) Je to klasika, kterou zná každý, ale možná někoho tenhle recept naladí, aby si zase jednou ty svoje oblíbené bramboráky dal 😉

Suroviny:

1 kg brambor
2 vejce
4 stroužky česneku
majoránka
sůl, pepř

Postup:

2 brambory si nastrouháme na jemnějším struhadle a zbytek nahrubo. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Lžící klademe hromádky na rozpálenou pánev a rozetřeme do nižších placek. Smažíme na střední teplotu do zlatova. Bramborák si dám ráda i samotný jen tak, ale dneska byl se zelím, do kterého jsem dala kousek kvalitní šunky :-)

Bramboráky

Bramboráky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *