Plněné žampiony

Žampiony máme rádi snad ve všech variantách. Jako pečené, vařené  se zeleninou, grilované  a tak různě. Plněné jsme ale neměli už hodně dlouho a tyhle byly větší, takže k tomu přímo vyzývaly. Jako náplň můžete samozřejmě použít cokoliv vás napadne a nebo cokoliv potřebujete vyklidit z lednice. Já měla chuť na kombinaci s kuřecím masem a proto dopadly tak, jak dopadly – výborně :-)

Suroviny:

9 větších žampionů
200 g kuřecího masa (já použila prsa)
100 g sýru Gouda (může být jakýkoliv, ale raději výraznější, např. niva, parmezán)
olej
sůl
pepř
grilovací směs (pozor na složení!)

Postup:

Kuřecí maso si nakrájíme na drobounké kostičky a dáme do mísy. Zasypeme grilovacím kořením, čerstvě mletým pepřem, polijeme olejem a rukama pořádně prohněteme, abychom koření do masa vmasírovali. Směs dáme do lednice uležet na co nejdéle, ideálně přes noc. Poté si na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno (jako tuk použijeme lžíci oleje, ve kterém jsme marinovali kuřecí) a přisypeme maso. Opečeme tak, aby se maso zatáhlo a dáme si stranou. Žampiony si očistíme a vykrojíme nožičky. Ty můžeme pokrájet na drobno a přidat je k náplni. Houby plníme masovou směsí, kterou lehce vmáčkneme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. asi 45 min. poté vyndáme a posypeme nahrubo strouhaným sýrem a dáme ještě na 15 min zapéct pod gril. My jsme si žampiony vychutnali s bramborovou kaší a polníčkem :-)Plněné žampiony 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *