Pohanková sekaná

Dloooouuuuho jsem se chystala na tenhle způsob úpravy pohanky a nakonec jsme se dočkali. Takovou tu masovou sekanou dělanou poctivě od mamky nebo od babičky jsem mívala ráda, jenže sama jsem ji ještě nikdy nezkoušela. Nějak často mleté maso nevařím / nepeču. A tak jsem chtěla zkusit alespoň tuhle zdravější variantu. Dopadlo to dobře, ale příště to chce určitě víc dokořenit. Při pečení se původně výrazně ochucená hmota změnila v ne moc výraznou :-)

Suroviny:

300 g pohanky v suchém stavu
2 vejce
1/2 hrnku kukuřičné strouhanky
5 stroužků česneku
sůl, pepř, majoránka
cibule
hořčice

Postup:

Pohanku si uvaříme v osolené vodě – ideální varianta je vsypat pohanku do vroucí vody a po 3 minutách vypnout a nechat dojít. Do mísy si dáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, koření a přimícháme vychladlou pohanku. Podle potřeby přisypeme strouhanku a na pekáčku si vytvoříme šišku, kterou ze všech stran lehounce potřeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 45 minut. Poté sekanou potřeme lehce hořčicí (to nám vytvoří křupavý povrch) a dopečeme ještě asi 15 minut pod grilem.

My jsme si sekanou dali s lepenicí – na pánvi lehce osmahneme cibulku a spolu s pokrájeným zelím jí vmícháme do šťouchaných brambor.

Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *