Maminčina paštika

Kdysi dávno jsem si jednou za čas dala paštiku ráda. Od dob, kdy se ale zajímám o to, co jím, bych si už paštiku v obchodě nekoupila ani násilím. Dlouho na mě na internetu vyskakovaly recepty na domácí paštiky, ale já je tak nějak odsouvala stranou. A pak mi volala mamka, že nám udělala paštiku. Cože? No jaké to asi bude. Bylo to výborné. A když jsem k ní jela naposledy, tak jsem si ji rovnou objednala :-) A byla ještě lepší, než minule. Takže jednou za čas ano, ale domácí od maminky :-)

Suroviny:

500 g kuřecích jater
125 g másla
100 g smetany ke šlehání (půl kelímku)
2 cibule
4 stroužky česneku
tymián
provensálské koření
sůl

Postup:

Osmažíme si cibuli a přidáme plátky česneku. Játra si pokrájíme na kousky a přidáme je na cibulku. Posypeme tymiánem a provensálským koření a vše osmažíme. Po vychladnutí rozmixujeme s půlkou másla a smetanou ke šlehání. Dosolíme a dle chuti ještě přikořeníme. Do paštiky můžeme vmíchat mandle nebo třeba brusinky. Směs přendáme do misky a necháme v lednici pořádně vychladit.

Maminčina paštika

Maminčina paštika

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *