Sýrová roláda

Bezlepkově jíme přes rok a nejhorší mi vždy přišly asi oslavy. Co nabídnout a co si dáme my? Nechtělo se mi hostům chystat klasické chlebíčky. Osvědčenou fajnovkou jsou salátové mísy, uzenina, sýry apod. Nedávno jsme ale byli u přátel a oni nám přichystali sýrovou roládu. Super. Myslela jsem na ní už dlouho, ale až teď jsem jí vyzkoušela sama. Snadná a rychlá příprava, jen musíte počkat než ztuhne v lednici:-)

Suroviny:

cca 12 plátků sýra (ideálně přes 40% – např. Gouda)
šunka
1 pomazánkové máslo
čerstvý křen
1 lžíce majonézy
naložená kapie

Postup:

Nejprve si připravíme pomazánku z pomazánkového másla, majonézy a čerstvě nastrouhaného křenu (kdo si kolik troufne :-) ). Proužky kapie si ze skleničky dáme na sítko, aby nám zatím okapala přebytečná voda. Sýr si rozložíme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se jednotlivé plátky o kousíček překrývaly a dáme na chvilinku do trouby vyhřáté na 150 stupňů. Opravdu si to hlídejte, protože chceme, aby se sýr jen spojil, nechceme ho škvařit 😉 Když je sýr hotový, sundáme ho i s papírem z plechu, aby se dále neohříval. Když vystydne, poklademe na plát uzeninu a pomažeme pomazánkou – z jedné strany si necháme asi 3 cm čistý kousek, aby se tím roláda slepila. Pak už jen pomocí papíru smotáme a hotovou roládu zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme několik hodin v lednici ztuhnout, ideálně do druhého dne.

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *